top of page
Knaagdieren bestrijden

Last van ratten of muizen?

Laat ons ervaren team van professionals uw muizenprobleem aanpakken. Wij bieden effectieve en snelle bestrijding op maat, zodat u weer kunt genieten van een knaag vrij huis. Neem vandaag nog contact met ons op.

KNAAGDIEREN 

Knaagdieren bestrijden

VAN VELDMUIZEN TOT BRUINE RATTEN

Muizen en ratten zijn knaagdieren die vaak in de buurt van menselijke bewoning voorkomen. De knaagdieren hebben vergelijkbare leefgewoonten, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

 

Muizen:

Muizen zijn kleinere knaagdieren met een gemiddelde lengte van 7-10 cm, exclusief de staart. Ze hebben een snelle voortplantingscyclus en kunnen zich snel vermenigvuldigen. Muizen bouwen hun nesten meestal binnenshuis, zoals in muren, zolders, kelders en onder vloeren. Ze zijn nachtdieren en zijn behendige klimmers en gravers. Muizen kunnen door kleine openingen en scheuren glippen en zijn op zoek naar voedselbronnen.

 

Ratten:

Ratten zijn groter dan muizen, met een gemiddelde lengte van 20-25 cm, exclusief de staart. Ze hebben een vergelijkbare voortplantingscyclus als muizen, maar ze hebben een langere draagtijd en kleinere worpen. Ratten bouwen hun nesten vaak buiten, in holen in de grond, onder struiken, in riolen en in gebouwen. Ze zijn meestal 's nachts actief, maar kunnen ook overdag actief zijn als ze honger hebben. Ratten zijn uitstekende klimmers en zwemmers en kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot gebouwen via rioolbuizen en andere openingen.

De Bestrijding:

Het bestrijden en weren van muizen en ratten is essentieel om schade aan eigendommen, verspreiding van ziekten en gezondheidsrisico's te voorkomen.

 

Hier zijn enkele tips voor bestrijding en wering:

  1. Sluit openingen af: Inspecteer uw huis en gebouwen op openingen, scheuren en kieren waar muizen en ratten doorheen kunnen kruipen. Zorg ervoor dat alle openingen goed zijn afgedicht, inclusief ventilatieopeningen, deuren, ramen, gaten rond pijpen en openingen in funderingen.

  2. Houd voedsel opgeruimd: Bewaar voedsel in luchtdichte containers en zorg ervoor dat er geen voedselresten achterblijven op aanrechtbladen, vloeren of andere oppervlakken. Reinig regelmatig uw opslagruimtes en gooi afval weg in afgesloten containers.

  3. Verminder schuilplaatsen: Minimaliseer rommel, stapels hout, karton en andere materialen in uw huis en tuin. Ratten en muizen gebruiken dit als schuilplaats en nestmateriaal.

  4. Gebruik muizenvallen en rattenvallen: Plaats muizenvallen en rattenvallen op strategische locaties waar activiteit is waargenomen. Gebruik geschikt lokaas, zoals pindakaas, spek of granen, om de knaagdieren naar de vallen te lokken.

  5. Overweeg professionele hulp: Bij een ernstige plaag of als uw inspanningen niet succesvol zijn, is het raadzaam om een professionele ongediertebestrijdingsdienst in te schakelen.

BESTEL HIER DIRECT

WIJ KOMEN BINNEN 24 UUR LANGS VOOR EEN BESTRIJDING

Let op! Deze behandeling is alleen voor particulieren. Bent u een zakelijke klant neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer, emailadres of vul op onze site het zakelijke aanvraagformulier in. 

bottom of page