top of page
240325-IP13P_8740_©2024.JPG

Houtworm bestrijden

in Delft

Wanneer u twijfelt of uw pand last heeft van houtaantasters  dan kunnen wij dit voor u vaststellen. Piket services voert vrijblijvend een inspectie uit binnen vijf werkdagen. Vraag hieronder uw inspectie aan.

Een afspraak binnen 24 uur

Gediplomeerd
personeel

Garanderende
werkzaamheden

Effectieve bestrijding van houtworm

in Delft?

Er zijn verschillende soorten houtwormen, elk behorend tot verschillende families van houtkevers. Enkele veelvoorkomende soorten zijn de Gewone Houtwormkever (Anobium punctatum), de Grote Houtwormkever (Xestobium rufovillosum) en de Huisboktor (Hylotrupes bajulus)

 

Gewone Houtwormkever (Anobium punctatum):

De Gewone Houtwormkever is een veelvoorkomende soort die bekend staat om zijn kleine ronde gaatjes in hout. De larven van deze kever boren zich in het hout en voeden zich met cellulose, waardoor ze aanzienlijke schade kunnen veroorzaken aan houten constructies en meubels. Het identificeren van de Gewone Houtwormkever is vaak een eerste stap bij het vaststellen van een houtwormbesmetting.

 

Grote Houtwormkever (Xestobium rufovillosum):

De Grote Houtwormkever onderscheidt zich door zijn grotere formaat en de larven die bekend staan om hun vermogen om grotere tunnels in het hout te boren. Deze soort kan aanzienlijke schade veroorzaken aan houten balken en constructies, vooral in oudere gebouwen. Een besmetting met de Grote Houtwormkever vereist vaak een grondige aanpak om verdere schade te voorkomen.

 

Huisboktor (Hylotrupes bajulus):

De Huisboktor is een andere veelvoorkomende soort houtkever die bekend staat om zijn lange levensduur en grotere larven. Deze kever kan ernstige schade veroorzaken aan houten constructies, met name aan dragende balken en houten vloeren. De aanwezigheid van de Huisboktor kan worden vastgesteld door de aanwezigheid van grote ovale uitvliegopeningen in het hout, evenals zaagselachtige resten rondom het aangetaste gebied.

 

Het is van belang om de specifieke soort houtworm die een besmetting veroorzaakt te identificeren voor een effectieve bestrijding. Bij vermoedelijke houtwormbesmettingen wordt geadviseerd om een professionele ongediertebestrijder te raadplegen. Bij ons kunt u gratis een inspectie aanvragen om de omvang van de besmetting vast te stellen en passende maatregelen te treffen.

Piket services voert in Delft vrijblijvend een inspectie uit binnen vijf werkdagen

Wij bieden in Delft en omgeving maatwerkoplossingen

Onze professionele bestrijding van houtworm begint altijd met een grondige inspectie van de besmette ruimte(s), zowel in de kruipruimte als in de woning zelf. Tijdens deze inspectie identificeren we niet alleen de aanwezigheid van houtworm, maar ook de specifieke soorten en de omvang van de besmetting.

 

In de kruipruimte:

Inspectie:

We inspecteren de kruipruimte zorgvuldig op tekenen van houtwormbesmetting, zoals houtstof, boorgaatjes en larven.

Voorbereiding:

Eventuele obstakels worden verwijderd om een vlotte uitvoering van de werkzaamheden te garanderen. Ook zorgen we voor goede ventilatie van de kruipruimte.

Behandeling: 

Afhankelijk van de ernst van de besmetting en de specifieke omstandigheden, passen we verschillende methoden toe, zoals het aanbrengen van chemische middelen door middel van impregneren of injecteren.

In de woning:

Inspectie:

We inspecteren de woning grondig op tekenen van houtwormbesmetting, zoals boorgaatjes, zaagsel en larven.

Voorbereiding:

Kwetsbare of waardevolle voorwerpen worden afgedekt of verwijderd om schade door de behandeling te voorkomen.

Behandeling:

Ook hier passen we verschillende effectieve methoden toe, afhankelijk van de ernst van de besmetting. Chemische behandelingen, warmte- of vriesbehandelingen worden toegepast om de houtwormen te elimineren.

 

Onze professionele bestrijding van houtworm is gericht op het grondig en effectief aanpakken van de besmetting, met zorgvuldige voorbereiding en nazorg om ervoor te zorgen dat uw pand volledig vrij is van houtwormen en beschermd blijft tegen verdere besmettingen.

Woont u in de omgeving van Delft?

Bel dan naar: 06 24 32 92 15

Houtworm bestrijden
IMG_0330.JPG
Houtworm bestrijden

Veelgestelde vragen over het bestrijden van houtworm

in Delft

 • What are the signs of fungus infestation in my home?
  Signs of fungus infestation can vary, but common indicators include discoloration or distortion of woodwork, loose floor tiles, musty odors and even visible mold growth.
 • Is fungus infestation harmful to my health?
  Yes, fungus infestation can cause structural damage to your home as well as be harmful to your health, especially for those with allergies or breathing problems. It is important to take fungus infestation seriously and tackle it as quickly as possible.
 • How can I prevent fungus infestation?
  To prevent fungus infestation, it is important to tackle moisture problems in the home, such as leaks or damp basements/crawl spaces. In addition, it is regularly important that there is sufficient ventilation in the basement/crawl space
 • What can I do if I suspect that my house is affected by fungi?
  If you suspect that your home is affected by mold, it is wise to have a professional inspection carried out by a certified mold control company. We can provide you with this inspection. Request a free inspection on this page.
 • How long does it take to remove fungus infestation?
  The time required to remove fungus infestation may vary depending on the extent of the infestation and the control methods used. In some cases it may take several hours to days for the fungus infestation to be completely removed and the remediation work to be completed.
 • Are there natural methods to combat fungi?
  Although natural methods such as good ventilation and moisture control can help prevent fungus infestation, it is usually necessary to use professional control methods to effectively remove existing fungus infestation.

Diensten die Piket Services aanbiedt in

Delft

Houtwormbestrijding Delft

Wanneer u twijfelt of uw pand last heeft van houtaantasters of andere problemen ter betrekking tot het hout dan kunnen wij dit voor u vaststellen. Piket services voert vrijblijvend een inspectie uit binnen twee werkdagen.

Vochtwering Delft

Wanneer u twijfelt of uw pand last heeft van optrekkend vocht in de muren of een te hoge luchtvochtigheid in de kruipruimte, dan kunnen wij dit voor u vaststellen. Piket services voert vrijblijvend een inspectie uit binnen twee werkdagen. 

Renovatie Delft

Wanneer u twijfelt of uw draagvloer vervangen dient te worden. neem dan contact met ons op. Piket services voert vrijblijvend een inspectie uit binnen twee werkdagen.

Isolatie Delft

Lagere energiekosten en een aangename vloer, dat is pas slim investeren. Ontdek de voordelen van vloerisolatie en geniet van een comfortabeler en duurzamer huis. 

Ongedierte bestrijding Delft

Wilt u af van uw ongedierte of wenst u een opmaat gemaakt plan voor het beheersen van de plaagdieren binnen uw bedrijf? Piket services voert vrijblijvend een inspectie uit binnen twee werkdagen. 

bottom of page